25 jaar

2016 was voor ons een bijzonder jubileumjaar. We zijn immers (met z’n drietjes) gestart in 1991! Vanaf 1993 hebben we als viermans-formatie ruim zestien jaar heel veel mooie dingen beleefd! Daarna zijn we weer met z’n drietjes doorgegaan tot we in januari 2016 met z’n vijven in de huidige samenstelling zijn gaan spelen. Over de geschiedenis van onze band kun je elders op deze website onder Historie (met archief subpagina’s), het blog-archief en ook op andere plekken de nodige informatie vinden.

Gedurende het jaar ontstond het idee, om ons 25-jarig bestaan “in kleine kring” te vieren met een vijftal huisconcerten bij elk bandlid afzonderlijk. Dit was weer eens iets totaal anders als een kroegoptreden (5 jaar), CD-presentatie (10 jaar) of festival (20 jaar). Het gaf ons de gelegenheid om akoestisch te spelen en toch ook een flink aantal mensen ons feestje mee te laten vieren!  Bovendien konden we zo een aantal nummers ten gehore brengen, die anders zelden of nooit aan bod komen. Het eerste concert was in september bij Kees, in de tuin, met prachtig weer. In oktober gingen we naar de huiskamers van Maaike en Jan en in november naar Hans en Nelis. Alle concerten waren op een zondagmiddag, maar kregen door de persoonlijke invulling van de gastheer/vrouw toch een heel eigen karakter. Wij kijken terug op een voor ons zeer geslaagde concertreeks!

Van het huisconcert bij Maaike is door Simon Oak een video-opname gemaakt. Het eerste nummer (Weipoortseweg) herinnert aan de tijd, dat we nog niet specifiek op de Ierse muziek gericht waren. De tekst is van Nelis.