Cape Clear 2012

Zaterdag 14 april 2012 vertrokken we met de ochtendvlucht van Aer Lingus naar Cork. Ons reisdoel was Cape Clear Island, in het uiterste zuidwesten van Ierland. Daar hadden we voor twee nachten een kamer gereserveerd in de hostel. De tocht er naartoe was al prachtig, eerst met de auto langs de zuidkust en dan met de middagferry vanuit Baltimore. Eénmaal op het eiland kregen we al gauw het gevoel, dat we er langer wilden blijven. Uiteindelijk zijn we pas zaterdag 21 april met de ochtendboot teruggegaan na een heerlijke week met veel muziek, prachtige natuur, uitstekend weer en leuke contacten met een aantal bewoners. In deze tijd van het jaar wonen er ca. 80 mensen op het eiland!

Donderdag 30 augustus 2012 vertrokken we opnieuw naar Cape Clear voor een aantal optredens tijdens het “Storytelling Festival” dat elk jaar in het eerste weekend van september op dit eiland wordt gehouden. We vinden het erg leuk dat we hiervoor gevraagd zijn tijdens ons verblijf op Cape Clear in april. Op vrijdag- en op zaterdagavond hebben we een versterkt optreden verzorgd in “The Club”, sociaal gezien het kloppend hart van het eiland. De bezoekers van het festival mengden zich na afloop van de vertel-sessies met de “locals” en dan waren er al gauw zo’n 80 – 100 mensen in de zaal, volle bak voor deze ruimte. Aan onze oproep om zelf ook een bijdrage te leveren achter de microfoon werd ruim gehoor gegeven! Mede daardoor werd het een gezellige boel met veel interactie tot in de kleine uurtjes… Barkeeper Tommy dreigde op vrijdagavond eigenhandig de stekker eruit te trekken, maar zover hoefde het gelukkig niet te komen. Zondagavond was een deel van de festivalbezoekers weer met de ferry vertrokken. Door het mooie weer was er buiten al een muzikale happening gaande waarbij wij ons konden aansluiten. Rond middernacht zijn we naar binnen verkast en was er al gauw weer de vertrouwde pubsfeer met akoestische muziek en zang. Maandagavond hebben we onze muzikale marathon afgesloten met een sessie bij onze contactpersoon Seamus O’Drisceoil thuis. Hiervoor waren zo’n beetje alle lokale muzikanten/zangers opgetrommeld! Het werd een bijzonder sfeervolle avond en een mooie muzikale afronding van ons verblijf op Cape Clear. Naast onze muzikale belevenissen hebben we dankzij het mooie weer ook genoten van de natuur met prachtige wandelingen, een boottocht naar Fastnet Rock & Lighthouse en een aantal onderdelen van het festivalprogramma. Al met al een heel bijzondere belevenis!

In het Leidsch Dagblad van 1 september schreef Jan Preenen een artikel over de band en onze reis naar Cape Clear. Je kunt het artikel lezen door op het vergrotings-symbool te klikken of door de link eronder aan te klikken.

LD artikel 20120901

Bekijk eventueel ook onderstaande links:

http://www.oilean-chleire.ie/ informatie over het eiland

http://www.capeclearstorytelling.com/ informatie over het verhalenvertellersfestival

http://www.cailinoir.com/ informatie over de ferry etc.

http://www.capeclearhostel.com/ voor een prima verblijf