Archief 2001 – 2005

Dinsdag 20 december 2005

Blue Monday ontving deze Kerst- en Nieuwjaarswens uit Ierland, waar wij in juni van dit jaar onder het pseudoniem “Tragalee Group” hebben gespeeld. Wij willen deze wens doorgeven aan al onze bekenden en alle liefhebbers van Ierse muziek:

 

 

 ________________________________________________________________

 Zaterdag 26 november 2005

Deelname aan Open Podium in Leiden-Noord, Buurtcentrum De Kooi, Driftstraat 49.

Het programma start om ca. 20.15 uur, Blue Monday staat geprogrammeerd om ca. 21.30 uur

Zie ook www.leidennoord.nl

________________________________________________________________

 Maandag 14 november 2005

Vanaf 20.30 uur “Open repetitie” bij Kees en Margriet in Café Doesbrug, Jaagpad 41 te Leiderdorp. Iedereen is welkom! Als je een instrument bespeelt, is er vanaf ca. 22.30 de gelegenheid nog iets samen te doen.

Zie ook www.doesbrug.nl


 Zondag 30 oktober 2005

In Café Restaurant Sybold in Dordrecht zijn wij evenals vorig jaar weer te gast bij de Mudfield Skiffle Group. Het belooft weer een gezellige middag te worden. Aanvang 15.00, zaal open 14.00.

Toegang € 5,00

Zie ook www.mudfield.nl

 


 

 Dinsdag 25 oktober 2005

In de foyer van het LAK Theater in Leiden zal Blue Monday onderdeel zijn van een gevarieerd  avondprogramma. Dichters lezen voor uit eigen werk (“Slam poetry”), Bert Haasjes (zang, gitaar) is eveneens van de partij.

De toegang is gratis.

Kijk ook op www.laktheater.nl 


Zaterdag 15 oktober 2005

Optreden in O’Carolan’s Pub in Bergen op Zoom. Zo vanaf 21.00 uur zal het wel weer een gezellige boel worden! (De Guinness is er ook erg lekker…)

Zie ook www.ocarolans.nl

Hier hebben wij kennis gemaakt met een enthousiast stel jonge muzikanten, the “The Lowland Paddies”

Neem eens een kijkje op hun gloednieuwe site www.lowlandpaddies.nl


Zaterdag 17 september 2005

Ierse avond in PLEYN 68, Hazerswoude-Rijndijk (Groenendijk). Samen met de razendsnel aan populariteit winnende formatie Grieshog (Gaelic voor kooltjes in de as van de haard die gloeien tot ze vlam vatten) zal Blue Monday weer zorgen voor een heerlijke muziekavond. De zaal is open om 21.00, de eerste Ierse klanken van Grieshog staan gepland om 21.30 uur. Podium en bar in dezelfde ruimte, er schijnt ruim voldoende Murphy’s Irish Red Beer ingekocht te zijn…

Gratis entree! 

Voor routebeschrijving etc. zie www.pleyn68.nl

________________________________________________________________

 Vrijdag 8 juli 2005

Samen met Shantykoor “De Weide Poort” verzorgde Blue Monday een optreden voor bewoners en familie van “Swetterhage” (tehuis voor mensen met een verstandelijke beperking) in Zoeterwoude.

Zondag 28 mei – 5 juni 2005

Blue Monday voor de 5e keer naar Ierland! Ditmaal was Beara, het schiereiland in het zuidwesten, ons reisdoel. We hebben een aantal heerlijke muzikale avonden beleefd in diverse pubs in Eyeries, Urhan en Allihies. De mensen waren erg vriendelijk en enthousiast over onze muziek. Er werd daar niet gecontroleerd op sluitingstijden, desondanks waren we alle avonden weer keurig om kwart voor elf thuis! De andere dag waren we in de regel dan ook weer op tijd op pad (zo rond kwart voor elf) en hebben prachtige wandelingen kunnen maken in de omgeving. Al met al een zeer geslaagde week!

 

 


Maandag 25 april 2005

Akoestische “repetitie” in Café De Hoek in Koudekerk a/d Rijn. Aanvang 20.15 uur. Je schijnt er ook lekker te kunnen eten sinds kort. Het caf?© ligt direct bij de brug over de Oude Rijn in Hazerswoude Rijndijk/Koudekerk a/d Rijn.


 Zondag 20 maart 2005

Viering van St. Patrick’s Day, georganiseerd door Folclub “The Gathering” in “Herbergh ’t IJsselmeer” in Oosterleek (Aan de IJsselmeerdijk tussen Hoorn en Enkhuizen). Blue Monday is natuurlijk van de partij!

Het feestprogramma begint om 12.45, om 14.45 staat ons eerste optreden gepland in het café. Om 16.30 treden wij nog een keer akoestisch op in het kerkje naast het café. Er treden die middag nog meer Ierse bands, koren en artiesten op. Hoe en wanneer het feest afloopt, weet alleen St. Patrick ….!

 


 

Donderdag 17 maart  St. Patricksday

Na afloop van de voorstelling Ierse vertellingen van theatergroep Flint (aanvang 20.30 uur) in het LAK-theater speelt Blue Monday in de foyer van het theater . Naar verwachting is de voorstelling even na tien uur afgelopen. Een Ierse avond om niet te missen.


 Zaterdag 19 februari 2005

Live optreden in Cafe Doesbrug

Vanaf 21.00 uur: Blue Monday live en versterkt in Cafe Doesbrug naast de ophaalbrug De Doesbrug in Leiderdorp.

Voor alle familie en kennissen, supporters van de band, liefhebbers van Ierse muziek, maar ook leden van de kaartclub, biljarters, vissers en darters. Een heerlijke Ierse avond.

Café Doesbrug
Jaagpad 41
2351 AT Leiderdorp  
 
Zie ook www.doesbrug.nl    !!! Kijk op deze site voor een slideshow van de avond !!! 
 Telefoon : 071- 5895740
e-mail: info@doesbrug.nl

 


 

Maandag 3 januari 2005

Nieuwjaarsreceptie Gemeentebestuur van Zoeterwoude in het gemeentehuis aan de Noordbuurtseweg. Van 20.00 tot 22.00 uur.  Blue Monday verzorgt de muzikale omlijsting en wenst iedereen vanaf deze site een

PRETTIGE JAARWISSLING EN EEN VOORSPOEDIG 2005

 


 

Zaterdag 20 november 2004

In O’Carolan’s Pub in Bergen op Zoom is Blue Monday een graag geziene gast. Een andere eigenaar maar veel bekende gezichten en een vertrouwde Ierse sfeer. Aanvang 21.00 uur.


Zaterdag 13 november 2004

Het jaarlijkse concert van Fanfare Juliana in Stompwijk krijgt dit jaar wel een heel Iers/Keltisch accent. Met een Iers sprookje, een Ierse dansgroep en Iers en Keltisch werk van Fanfare Juliana. Blue Monday zal  deze avond mede omlijsten.


 Zondag 10 oktober 2004

Mudfield & Blue Monday.  In Cafe-Restaurant Sybold in Dordrecht verzorgen de Mudfield Skiffle Group uit Dordrecht en Blue Monday een gezamelijke folk-middag. Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur.  De toegang bedraagt 5 Euro en kaarten kunnen o.a. via onze e-mail of telefonisch (071 5803205) besteld worden. (Zie ook www.mudfield.nl).

 


Vrijdag 20 augustus 2004

Optreden voor de afdeling Research & Development van Heineken Technical Services in Zoeterwoude.

 

 


 

Maandag 5 juli 2004

Blue Monday sluit het seizoen af in Cafe Doesbrug te Leiderdorp. Hoofdstraat volgen in het oude dorp richting Koudekerk en direct over de brug over de Does rechts. Het belooft een heuse Ierse avond te worden.

        

Zondag 6 juni 2004

De traditionele Sterrit van Zoeterwoude. Gestart kan worden voor 40 of  75 km vanuit het muziekcentrum aan de Schenkelweg. Na afloop kunnen de benen gestrekt worden rond of in De Meester onder de welluidende klanken van Blue Monday, van 17.00  tot ca 20.00 uur. Het belooft een zonnige dag en sfeer te worden!!!!


Donderdag 3 juni 2004

Deze week is er een weer uitwisseling tussen Zoeterwoude en haar Poolse zustergemeente Osieczna. In het kader van een mogelijke korenuitwisseling zijn er in de Eendenkooi tijdens een bijeenkomst tussen vertegenwoordigers van beide gemeenten optredens van het Jongerenkoor Meerburg, Shantykoor de Weide Poort en Blue Monday. 

Uniek is dat er ook een gezamenlijk optreden zal zijn van het Shantykoor en Blue Monday. Dit optreden is echter helaas niet openbaar.

 


 

 Maandag 17 mei 2004

Openbare oefenavond in cafe de Gouden Leeuw,  Dr. van Noortstraat in “de grote stad” Stompwijk. Vanaf 20.30 uur spelen we daar live ons oefenprogramma en alle verzoeknummers die men maar wil.

Iedereen is welkom en het bier staat koud.

 ______________________________________________________________________________

30 apr 2004

Barbecue met muziek van Blue Monday rond of in De Eendenkooi in Zoeterwoude Hoge Rijndijk.

Bijzonder geslaagde middag. In eerste instantie was het meer een Franse terrassensfeer. Maar tegen het eind werden de gasten en de muzikanten getracteerd op real Irish weer.

_______________________________________________________________________________________________

Openbare oefenavond van Blue Monday in Cafe  Doesbrug in Leiderdorp. Onder grote belangstelling van kaarters, biljarters, kroegtijgers en vele muziekliefhebbers werd het een zeer gezellige en vooral ook echte Ierse avond.

Zie voor foto’s van deze avond www.doesbrug.nl


17 mrt 2004

Viering St. Patrick’s day in de Ierse pub “Tripple Bar” in Raamsdonkveer. 

Een avond met Ierse muziek, Ierse hapjes en (Ierse) drank  t.g.v. de Ierse nationale feestdag.

Muziek verzorgd door Blue Monday. Aanvang 20.30 uur.


 23/24/25 jan 2004

Workshop Ierse muziek in De Glind.

Na twee jaar afwezigheid werd het hoogtijd om weer eens aan de kwaliteit te werken! Gelukkig was er deze keer genoeg Guinness.

 

_____________________________________________________________________

4 jan 2004

Sessie folk-muziek in cafe De Vriendschap, Miening Zoeterwoude.

 


1 jan 2004

Blue Monday wenst alle lezers van deze site een heel goed en muzikaal 2004.  


1 dec 2003 Cafe  Doesbrug Leiderdorp – aanvang 20.30 uur.

 


8 nov 2003

25-jarig bestaan Stichting Volksmuziek Nederland in Zeist. Blue Monday wordt dit maal volledig “by ear” getrained door Gilles Ruhlmann. Voor sommige leden van de band is dat wel even wennen!

 


20 sept 2003

De Graanschuur Zoetermeer – aanvang 14.00 uur.


22 aug 2003

Optreden op het terras bij Galerie De Pomp in Warmond – aanvang 19.30 uur.

 


24 mei t/m 31 mei 2003

Blue Monday is naar Ierland geweest voor een tournee in Donegal.

 

Vanuit Dunkineely werd in diverse pubs in de omgeving opgetreden, waaronder  de Crossroads Bar in Glencolumbkille en op het festival in Meenaneary.

 


25 nov 2001

Blue monday presenteert haar debuut-cd “Take your time” aan het publiek in Don Bosco in Zoeterwoude (ZH).