Blue Monday stopt

_________________________________________________________

Een verdrietig bericht dat past bij maandag 15 januari 2024 “Blue Monday”,

de meest depressieve dag van het jaar.

_________________________________________________________

Na meer dan 32 jaar stopt de Ierse band Blue Monday.

Toen In 1991 de drie zwagers Hans de Bruijn, Kees Jansen en Nelis van der Krogt op het idee kwamen om “iets met muziek” te gaan doen konden ze niet bevroeden dat dit het begin was van een lange carrière in de Ierse folkmuziek. Spelend op de vaste repetitieavond maandag en met het idee dat het maar “voor een blauwe maandag” zou zijn was Blue Monday een voor de hand liggende naam.

Al snel werd de groep versterkt met de ervaren Jan van Leeuwen, die zo’n 18 jaar lang deel heeft uitgemaakt van de formatie.

Na ruim 27 jaar moest Hans de Bruijn om gezondheidsredenen afscheid nemen van Blue Monday. Inmiddels (sinds 2015) maakten Jan Kromhout en Maaike de Waal deel uit van de band en ontstond de huidige samenstelling.

In al deze jaren heeft de band ontelbaar veel optredens verzorgd, van intieme familiebijeenkomsten tot volle zalen,  van open sessies in de Doesbrug tot deelnames aan festivals in Ierland.

Nu, na ruim 32 jaar, is de tijd gekomen om deze fantastische periode af te sluiten.

Op 16 maart 2024 zal het laatste publieke optreden zijn op de Ierse avond in Pleyn 68.

De vier leden van Blue Monday zullen Ierland en de Ierse muziek niet vaarwel zeggen maar ieder zal daar op eigen wijze invulling aan gaan geven.

Blue Monday

Kees Jansen, Maaike de Waal, Nelis van der Krogt, Jan Kromhout

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.